Translate

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ο Άρειος Πάγος "εγκαταλείπει" τις καθαρίστριες

Οι 395 απολυμένες καθαρίστριες συνεχίζουν τον αγώνα τους έξω απ’ το υπουργείο Οικονομικών, παρ’ όλη την βία που δέχονται απ’ τους αστυνομικούς και τις άδικες αποφάσεις των δικαστηρίων. Ναι, καλά ακούσατε, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι «το ατομικό συμφέρον δεν μπορεί να λειτουργεί πάνω από την οικονομική πολιτική».

Πιο αναλυτικά, μέρος της απόφασης αναγράφει: «Δεν πιθανολογείται ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των καθαριστριών, η οποία θα επέβαλε τη ματαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης».

Η αίτηση που έκανε το υπουργείο Οικονομικών για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτή με αποτέλεσμα οι γυναίκες αυτές να παραμένουν στον δρόμο.

Σε ένα άλλο απόσπασμα της απόφασης: «Η διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής πολιτικής του κράτους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου με έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες εθνικού επιπέδου αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον, σε σχέση με το ατομικό συμφέρον κάθε μιας καθαρίστριας, να διαταραχθεί η οργανική της θέση και να εξακολουθήσουν να απασχολούνται σε αυτή αμειβόμενη όπως και πριν. Το ατομικό συμφέρον δεν μπορεί να νοείται και να λειτουργεί ανεξάρτητα προς τις εκ της εξυπηρετήσεως αυτού συνέπειες ως προς την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής του κράτους την οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν τα πολιτικά δικαστήρια από άποψη σκοπιμότητας, ει μη μόνο το εκλογικό σώμα».


Επιπρόσθετα, η απόφαση φροντίζει ώστε οι καθαρίστριες να λάβουν τα ¾ των δεδουλευμένων τους: «Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, οι καθαρίστριες αν και μη εργαζόμενες θα ελάμβαναν τα ¾ των τακτικών αποδοχών τους».

πηγή: tovima.gr

Κάποια "tweets" σχολιάζουν την εξέλιξη των γεγονότων:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου