Translate

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Rethink Music: H Αθήνα του μέλλοντος ντύθηκε με μουσική

   

Η Αθήνα ντύθηκε με μουσική στις 9 Μαρτίου 2014 στις 18:00. Η Στοά Βιβλίου (Στοά Αρσακείου) φιλοξένησε μια ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση τα πλαίσια της έκθεσης του "Rethink Athens : Η Αθήνα στο κέντρο". Η έκθεση αφορά τις μελλοντική ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου.


   Η εκδήλωση "Rethink Music: Ντύνουμε μουσικά το κέντρο της Αθήνας" σηματοδότησε το τέλος της έκθεσης. Διάφορα μουσικά σύνολα την πλαισίωσαν και χάρισαν μια μοναδική βραδιά σε όσους βρίσκονταν εκεί.

     Ανάμεσα σ' αυτά, ξεχώρισε το συγκρότημα πολύτεχνης δημιουργίας "Lyrae Cantus". Το συγκρότημα εκτέλεσε μεσαιωνικά έργα και ερμήνευσε τραγούδια αυτής της χρονικής περιόδου. Ήταν ένα ταξίδι στο παρελθόν της εκκλησιαστικής μουσικής, το οποίο είχε μια αναγεννησιακή ροπή. Θύμιζε κομμάτια τροβαδούρων και απέδιδε μια ασυνήθιστη νότα στην έναρξη της εκδήλωσης. Καταπληκτική ήταν η ερμηνεία του Παναγιώτη Πρίφτη (τενόρος που έπαιζε φλάουτο με ράμφος).


 Το επόμενο μέρος της βραδιάς ήταν "Μια μαγική πόλη: Πιατσόλα-Χατζιδάκις". Η φωνή τάραζε το "είναι" σου, το βιολί άγγιζε την ψυχή σου... Το πιάνο ήρθε για να συμπληρώσει με γλυκύτητα.  

   Ο λόγος γίνεται για την φωνή της σοπράνο Άννας Αλεξοπούλου. Η φωνή της πάταγε καλά και η έκτασή της ήταν πολύ δουλεμένη. Δεν ξέφευγε απ' τον ρυθμό και οι διακυμάνσεις της σε καθοδηγούσαν στο κάθε κομμάτι.

  Ο μάγος του βιολιού, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ξεγλίστραγε στις νότες με τόση ευκολία και συνόδευε τα απαλά δάχτυλα του πιανίστα Γιώργου Παπαχρηστούδη. 

   Γαλλία, Αργεντινή και Ελλάδα χόρευαν μέσα σ' ένα μουσικό σύνολο. Ο αγαπημένος Μάνος Χατζιδάκις ερμηνεύτηκε από επαγγελματίες μουσικούς και προκάλεσε συγκίνηση και στον πιο ανίδεο ακροατή.

  Έπειτα, ακούστηκαν πιο κλασσικά κομμάτια στο πιάνο, οπερέτες και ένα αναγεννησιακό δρώμενο. Το μέρος αυτό έγινε κουραστικό στην εκδήλωση λόγω μονοτονίας. Το κοινό αναζητούσε κάτι πιο εκφραστικό για την πόλη...




                                                     Κοκκινάκη Αθανασία-Υπατία
                   (Νάνσυ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου