Translate

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Σέξι ή ρομαντικό ή πρόστυχο;

Σέξι ή ρομαντικό ή πρόστυχο;
Πολλές διαφωνίες επί του πνεύματος για το τι είναι σέξι. Κάποιοι λένε ότι σέξι είναι ένα τριαντάφυλλο που σου προσφέρει κάποιος, κάποιοι μιλάνε για σέξι βλέμματα και κινήσεις.


Ας το δούμε πιο αναλυτικά. Ο χαρακτηρισμός σέξι προέρχεται από την αγγλική λέξη sex, η οποία στην αγαπητή μας γλώσσα μεταφράζεται ως «φύλο» και ως «συνουσία». Η λέξη σεξ τη σήμερον ημέρα αφορά κάτι σαρκικό. Συνεπώς, ο χαρακτηρισμός σέξι έχει να κάνει με την σαρκική έλξη που μας προκαλεί κάποιο άτομο.


Έτσι αγαπητοί μου φίλοι και φίλες το σέξι δεν έχει να κάνει με ρομάντζα,  λουλουδάκια και καρδούλες, απ’ την άλλη όμως πρέπει να το διαχωρίσουμε απ’ το πρόστυχο. Γιατί άλλο σέξι και άλλο πρόστυχο. Αν σήμαιναν το ίδιο ακριβώς πράγμα τότε ποιος ο λόγος δημιουργίας μιας καινούριας λέξης, αντί χρήσης της ίδιας?

Το πρόστυχο , είναι πιο ωμό σαν έννοια. Ωμό, και η χρήση του έχει να κάνει καθαρά με τον χαρακτηρισμό του ότι κάτι είναι έντονα προκλητικό, αλλά με μια αύρα ανήθικη.

Και με όλες αυτές τις συνυφασμένες έννοιες που καταλήγουμε? 

Το σέξι είναι αυτό που σκεφτόμαστε και δεν φαίνεται. Είναι ένα κομμάτι που δημιουργούμε με την φαντασία μας και την όρεξη μας για σαρκική έλξη και έτσι το σέξι είναι κάτι που γεννιέται υποκειμενικό. Ο καθένας μας διαφορετικά πράγματα φαντασιώνεται με διαφορετικούς τρόπους και βασίζεται σε διαφορετικά σημεία πάνω στην εμφάνιση του άλλου, ή στην μυρωδιά του, ή στην αφή του ή και την φωνή του. Λειτουργούν όλες οι αισθήσεις όπως βλέπετε σχετικά με αυτή την έλξη. Και ανάλογα το «πώς την βρίσκει» ο καθένας, ονοματίζει και το αντίστοιχο χαρακτηριστικό που τον κεντρίζει σε κάποιον, σέξι.


Κι αν ρωτάτε εμένα προσωπικά για το τι θεωρώ σέξι θα σας έλεγα  τον γυμνό  λαιμό ενός άντρα, την αρρενωπή μυρωδιά του, το
βλέμμα του που σε καταβροχθίζει, ο τρόπος που κρατάει το τσιγάρο του και το περιεργάζεται, το χρώμα της φωνής του, τα χέρια του, οι κινήσεις του και ο τρόπος που μπορεί να σε αγγίξει. Κάποιες φορές ένα καλογυμνασμένο σώμα  τραβάει την προσοχή από χιλιόμετρα χωρίς όμως να είναι υπερβολικά φουσκωτό, μέσα στις πρωτεΐνες, κρεατίνες και τα συναφή γιατί καταντάει αηδία.


  Στις γυναίκες καλώς ή κακώς δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα γιατί δεν είμαι ομοφυλόφιλη και δεν μπορώ να τα αισθανθώ τόσο έντονα. Σίγουρα κάποια πράγματα τα θαυμάζω κι αν ήμουν άντρας πιστεύω θα μου κέντριζε το ενδιαφέρον ένα σώμα με ομοιόμορφες καμπύλες, τα σαρκώδη χείλη της ή τα εντυπωσιακά μακριά μαλλιά της.

Θα έγραφα κι άλλα πολλά, θα κουραστείτε να διαβάζετε όμως. Οπότε έγραψα τα πιο "τρανταχτά".

Αυτά για όλους τους σέξι, ρομαντικούς και πρόστυχους αναγνώστες μου.

Κοκκινάκη Αθανασία-Υπατία
(Νάνσυ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου