Translate

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

3000 Άγιοι Βασίληδες στους δρόμους των Χανίων

Επαναστάτησαν στην βροχή  με μουσική και με πολλές μπύρες.



 
Ένα μοναδικό γεγονός διεξάγεται εδώ και τρία χρόνια στα Χανιά, το “Santa Run”.  Είναι ένα φιλανθρωπικό δρώμενο, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων μέσα απ’ τις συμμετοχές όσων θέλουν να βοηθήσουν ιδρύματα όπως: ΕΛΕΠΑΠ(Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών), ΚΗΦΑΜΕΑ(Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας-Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρία), Μεγαλόχαρη(Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών), ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ(Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης)  . Όσοι συμβάλλουν, ντύνονται Άγιοι Βασίληδες, συγκεντρώνονται και κάνουν τον κύκλο της πόλης μοιράζοντας ζαχαρωτά και μπαλόνια.


Φέτος η διοργάνωση έγινε στις 27 του Δεκέμβρη. Ντυμένοι, λοιπόν, Άγιοι Βασίληδες πήγαν στο σημείο της πρώτης συγκέντρωσης στην πόλη των Χανίων, στο 1ο γυμνάσιο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ώρα πέντε το απόγευμα.



Απ’ το πρώτο αυτό σημείο εκκίνησης, 3000 Άγιοι Βασίληδες  ξεκίνησαν σιγά σιγά να κάνουν  την περιπλάνηση τους στους  δρόμους και τα στενά της πόλης. Ο Δήμος επένδυσε ηχητικά τους δρόμους προσφέροντας ένα μουσικό και ταυτόχρονα συγκινητικό θέαμα.                                




Αρκετοί καταστηματάρχες προσέφεραν μπύρα και κρασί στους ανθρώπους αυτούς, που χορεύοντας με ομπρέλες μέσα στην βροχή, μετέδιδαν δυνατά το μήνυμα αγάπης των ημερών.



Κοκκινάκη Αθανασία-Υπατία
(Νάνσυ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου